Het ontstaan en de visie van Helder.

Helder. is opgericht door Laura Kralt, klinisch orthopedagoog met diagnostiekaantekening. Haar master pedagogische wetenschappen met basisaantekening diagnostiek behaalde zij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nadat zij met uit huis geplaatste jongeren had gewerkt, zag Laura hoeveel psychische nood er is onder kinderen en jongeren, en hoe slecht dit soms door de maatschappij wordt begrepen en opgepakt. Ook kreeg zij ideeën over hoe zorginstellingen hun zorg beter kunnen organiseren om zo tot de goede resultaten voor hun cliënten te komen.

Vanuit de visie om kinderen en jongeren beter tot hun recht te laten komen is zij daarom met de onderneming Helder. gestart in september 2014. Inmiddels werkt Helder. voor meerdere opdrachtgevers in het kader van het opstellen, verbeteren en implementeren van kwaliteitsbeleid. Het werk van Helder. maakt een positief verschil in de beleidsvoering van organisaties en daarmee ook in het dagelijks leven van cliënten. Naast beleidsverbetering is Helder. ook actief op het gebied van oplossingsgerichte coaching voor individuen. Deze manier van coachen is tevens merkbaar in de wijze waarop Helder. met personeel en cliënten van opdrachtgevers om gaat. Beide diensten vullen elkaar op een unieke wijze aan.

De boom in het logo van Helder. staat voor groei. Helder. gelooft dat organisaties altijd een groei moeten blijven doormaken. Dit betreft zowel de groei van elke afzonderlijke persoon in de organisatie, als de groei van de organisatie als geheel. Deze groei is merkbaar voor cliënten en resulteert dus ook in hun persoonlijke groei. Helder. wil deze vormen van groei bewerkstelligen bij haar opdrachtgevers.

Helder. is lid van zowel de NVO (Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen) als het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Daarnaast is Helder. aangesloten bij het klachtenportaal zorg (KPZ). Indien u diensten ontvangt van Helder. en een klacht heeft over Helder. kunt u deze met klacht met Helder. bespreken of indienen bij het klachtenportaal zorg (www.klachtenportaalzorg.nl).

Referenties

Mirjam van Klaarbergen, eigenaar van Mirjam van Klaarbergen fotografie, over mijn oplossingsgerichte coaching:

Ik ben ontzettend blij met de coaching die ik heb ontvangen van Laura Kralt. Laura is een heel warm, meelevend en positief mens die mij enorm motiveerde en inspireerde. Ze nam de tijd om naar me te luisteren, wist precies de goede vragen te stellen en kon goed de kern van mijn vragen eruit pikken, samenvatten en omzetten in mooie actiepunten. De oplossingsgerichte methode die zij gebruikt zorgde ervoor dat ik direct aan de slag kon met de dingen waar ik tegenaan liep. De opdrachten die ze meegeeft waren spot-on en hielpen enorm. Ook vind ik het persoonlijk heel erg fijn dat ze gelooft en dat (met mijn toestemming) betrekt in de coaching, wat voor een extra dimensie zorgde die betrekking had op mijn identiteit, mijn zelfbeeld en waar ik mijn eigenwaarde uit haalde. 
Ik kan oprecht zeggen dat coaching met Laura van Helder. de beste investering is die ik tot nu toe gedaan heb om verder te komen met mijn bedrijf! Zij zorgde er in hele korte tijd voor dat ik ontdekte hoe ik van ‘moeten’ – de druk die ik mezelf oplegde om te presteren – kon en nog steeds kan denken in ‘niks meer moeten’. Ik heb dit gevoel van moeten compleet los kunnen laten en daardoor werk ik nu veel beter en meer vanuit interne motivatie. Ik ervaar geen strijd meer met mijn takenlijst, maar ik ervaar dagelijks vrijheid om te werken aan waar ik blij van word, en op een manier dat ik er blij van word. Het zijn nog steeds dezelfde taken, maar ik doe ze nu vanuit een compleet andere mindset dankzij Laura. Uiteindelijk waren het hele simpele veranderingen en realisaties bij mij door de gesprekken met en inzichten van Laura die zorgden dat het kwartje viel, waardoor ik nu weet hoe ik het beste werk en presteer, en daar kwam ik voor! Doordat mijn werkflow nu veel beter is zit ik in het algeheel veel beter in mijn vel, dus ik ben mega blij ? Ik kan Laura aanraden aan iedereen die persoonlijk wil groeien of in zijn of haar bedrijf!

Carmen van Haren, coördinator van het project 2tegen1zaamheid bij Buddy Netwerk Den Haag:

“Vanuit Buddy Netwerk zochten we in de drukke periode een tijdelijke kracht die het project 2tegen1zaamheid zou helpen ondersteunen. In Laura vonden we een representatieve, snelle, slimme, empathische aanpakker. Ze is hartelijk, vrolijk, open en eerlijk gezegd ook zeer geestig. Doordat Laura in korte tijd haar plek innam en hierbij op een heldere manier met haar omgeving afstemde, ervoer ik dat ik erop kon vertrouwen dat het werk prima gedaan zou worden.”

Wim Haveman, directeur bij stichting B-challenged:

“Voor ons project EventHands waren we op zoek naar iemand die een groep van ca 9 jongeren tussen de 17 en 26 jaar kon trainen om assistent festival coördinator of hulpcoach te worden, door middel van 8 interne trainingen. Laura heeft deze training met veel enthousiasme gegeven, waarbij ze een persoonlijke band met de jongeren heeft opgebouwd en hun persoonlijke ontwikkeling aandachtig heeft gevolgd en naar hen heeft teruggekoppeld. Tijdens de training heeft zij gezorgd voor de interactie- en reflectie-momenten die nodig waren voor de jongeren om het maximale uit de training te halen. Ook sloot haar manier van communiceren en contact leggen met de jongeren goed aan bij de stijl en sfeer binnen EventHands. Inmiddels zijn de jongeren enthousiast aan de slag gegaan in hun nieuwe functie.”