Opleiding en loopbaan geschiedenis

 

Mijn naam is Laura Kralt en ik ben een freelance klinisch orthopedagoog met diagnostiekaantekening. Mijn master pedagogische wetenschappen met basisaantekening diagnostiek behaalde ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nadat ik met uit huis geplaatste jongeren had gewerkt, zag ik hoeveel psychische nood er is onder kinderen en jongeren, en hoe slecht dit soms door de maatschappij wordt begrepen en opgepakt. Vanuit de visie om kinderen en jongeren tot hun recht te laten komen in deze maatschappij heb ik de onderneming Helder. opgestart in september 2014. Inmiddels werk ik met groot enthousiasme aan mijn opdrachten en ben ik blij om te zien dat mijn werk positief verschil maakt in het reilen en zeilen van organisaties en in het dagelijks leven van mijn cliënten. Mijn expertise ligt op drie gebieden: het schrijven en implementeren van beleid vanuit een orthopedagogische visie, persoonlijke coaching en orthopedagogische begeleiding. Opdrachten die heb uitgevoerd waren onder andere het beleid (her)schrijven en kwaliteitsverbetering bewerkstelligen binnen organisaties, het opstellen van zorgplannen, het trainen van jongeren, het begeleiden van jongeren die vastlopen op school en het coachen van pedagogisch medewerkers.

 

 

Persoonlijke achtergrond

 

Ik ben opgegroeid in een klein, gezellig en veilig dorpje in Zuid Holland. Toen ik ging studeren ging ik al snel op kamers wonen in Amsterdam. Ik ben gelovig opgevoed en heb ook zelf gekozen voor het christelijk geloof. Indien gewenst kan ik dit een rol laten spelen in mijn werk op het gebied van persoonlijke coaching, maar dit laat ik van de wensen van mijn cliënten afhangen. In mijn vrije tijd rijd ik motor, sport ik, dans ik, ga ik naar de film of volg drum- en zanglessen.Verder houd ik veel van ongerepte natuur. Creativiteit is belangrijk in mijn leven en dit is ook te merken in mijn werk. Ik denk vaak out of the box en kom met nieuwe ideeën. Enkele woorden die mij beschrijven zijn: analytisch, professioneel, empathisch, creatief en gestructureerd.

 

De boom in het logo van Helder. staat voor groei. Ik geloof dat elke positieve interactie een beetje water en voeding is waardoor iemand groeit en op een gegeven moment zelf schaduw en beschutting aan anderen kan bieden. Daarvoor moet iemand eerst goed wortelen en stevig staan. Met Helder. wil ik dit soort groei bewerkstelligen bij degenen met wie ik werk.

 

Vanwege mijn visie om samen een positief verschil te maken in het leven van kinderen en jongeren sta ik ook zeer open voor samenwerking met andere zzp’ers of organisaties. Benader mij gerust hiervoor.

 

 

Referenties

 

Mirjam van Klaarbergen, eigenaar van Mirjam van Klaarbergen fotografie, over mijn oplossingsgerichte coaching:

 

Ik ben ontzettend blij met de coaching die ik heb ontvangen van Laura Kralt. Laura is een heel warm, meelevend en positief mens die mij enorm motiveerde en inspireerde. Ze nam de tijd om naar me te luisteren, wist precies de goede vragen te stellen en kon goed de kern van mijn vragen eruit pikken, samenvatten en omzetten in mooie actiepunten. De oplossingsgerichte methode die zij gebruikt zorgde ervoor dat ik direct aan de slag kon met de dingen waar ik tegenaan liep. De opdrachten die ze meegeeft waren spot-on en hielpen enorm. Ook vind ik het persoonlijk heel erg fijn dat ze gelooft en dat (met mijn toestemming) betrekt in de coaching, wat voor een extra dimensie zorgde die betrekking had op mijn identiteit, mijn zelfbeeld en waar ik mijn eigenwaarde uit haalde. 
Ik kan oprecht zeggen dat coaching met Laura van Helder. de beste investering is die ik tot nu toe gedaan heb om verder te komen met mijn bedrijf! Zij zorgde er in hele korte tijd voor dat ik ontdekte hoe ik van ‘moeten’ – de druk die ik mezelf oplegde om te presteren – kon en nog steeds kan denken in ‘niks meer moeten’. Ik heb dit gevoel van moeten compleet los kunnen laten en daardoor werk ik nu veel beter en meer vanuit interne motivatie. Ik ervaar geen strijd meer met mijn takenlijst, maar ik ervaar dagelijks vrijheid om te werken aan waar ik blij van word, en op een manier dat ik er blij van word. Het zijn nog steeds dezelfde taken, maar ik doe ze nu vanuit een compleet andere mindset dankzij Laura. Uiteindelijk waren het hele simpele veranderingen en realisaties bij mij door de gesprekken met en inzichten van Laura die zorgden dat het kwartje viel, waardoor ik nu weet hoe ik het beste werk en presteer, en daar kwam ik voor! Doordat mijn werkflow nu veel beter is zit ik in het algeheel veel beter in mijn vel, dus ik ben mega blij 😃 Ik kan Laura aanraden aan iedereen die persoonlijk wil groeien of in zijn of haar bedrijf!

 

Carmen van Haren, coördinator van het project 2tegen1zaamheid bij Buddy Netwerk Den Haag (zie de pagina ‘nieuws’ voor meer informatie):

 

“Vanuit Buddy Netwerk zochten we in de drukke periode een tijdelijke kracht die het project 2tegen1zaamheid zou helpen ondersteunen. In Laura vonden we een representatieve, snelle, slimme, empathische aanpakker. Ze is hartelijk, vrolijk, open en eerlijk gezegd ook zeer geestig. Doordat Laura in korte tijd haar plek innam en hierbij op een heldere manier met haar omgeving afstemde, ervoer ik dat ik erop kon vertrouwen dat het werk prima gedaan zou worden.”

 

Wim Haveman, directeur bij stichting B-challenged (zie de pagina ‘nieuws’ voor meer informatie):

 

“Voor ons project EventHands waren we op zoek naar iemand die een groep van ca 9 jongeren tussen de 17 en 26 jaar kon trainen om assistent festival coördinator of hulpcoach te worden, door middel van 8 interne trainingen. Laura heeft deze training met veel enthousiasme gegeven, waarbij ze een persoonlijke band met de jongeren heeft opgebouwd en hun persoonlijke ontwikkeling aandachtig heeft gevolgd en naar hen heeft teruggekoppeld. Tijdens de training heeft zij gezorgd voor de interactie- en reflectie-momenten die nodig waren voor de jongeren om het maximale uit de training te halen. Ook sloot haar manier van communiceren en contact leggen met de jongeren goed aan bij de stijl en sfeer binnen EventHands. Inmiddels zijn de jongeren enthousiast aan de slag gegaan in hun nieuwe functie.”