Opleiding en loopbaan geschiedenis

 

Mijn naam is Laura Kralt en ik ben een freelance klinisch orthopedagoog. Mijn master pedagogische wetenschappen met basisaantekening diagnostiek behaalde ik in 2012 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie verdiende ik bij als oproepkracht bij een kinderopvangorganisatie, hier werk ik zo nu en dan nog steeds. Na mijn studie heb ik eerst als pedagogisch medewerker met uit huis geplaatste jongeren gewerkt. Hier zag ik hoeveel psychische nood er is onder kinderen en jongeren, en hoe slecht dit soms door de maatschappij wordt begrepen en opgepakt. Vanuit de visie om kinderen en jongeren tot hun recht te laten komen in deze maatschappij heb ik de onderneming Helder. opgestart in september 2014. Inmiddels werk ik met groot enthousiasme aan mijn opdrachten en ben ik blij om te zien dat mijn werk positief verschil maakt in het reilen en zeilen van organisaties en in het dagelijks leven van mijn cliënten. Naast deze opdrachten ben ik ook altijd in loondienst blijven werken, waardoor ik loondienst en freelance werk met elkaar afwissel. De opdrachten die ik voor Helder. heb gedaan zijn onder andere het beleid (her)schrijven en kwaliteitsverbetering bewerkstelligen binnen organisaties, het trainen van jongeren, het begeleiden van jongeren die vastlopen op school en het coachen van pedagogisch medewerkers.

 

 

Persoonlijke achtergrond

 

Ik ben opgegroeid in een klein, gezellig en veilig dorpje in Zuid Holland. Toen ik ging studeren ging ik al snel op kamers wonen in Amsterdam. Ik ben gelovig opgevoed en heb ook zelf gekozen voor het christelijk geloof. Indien gewenst kan ik dit een rol laten spelen in mijn werk, maar dit laat ik van de wensen van mijn cliënten afhangen. In mijn vrije tijd rijd ik motor, sport ik, dans ik, ga ik naar de film of volg drum- en zanglessen. Verder houd ik veel van ongerepte natuur. Ik ben een persoon die zich in haar eentje prima vermaakt, maar ook graag met goede vrienden in een klein groepje of één-op-één quality time doorbrengt. Daarnaast houd ik van kwaliteit en originaliteit op allerlei gebieden (eten en drinken, muziek, films, etc.). Enkele woorden die mij beschrijven zijn: voorzichtig, empathisch, spiritueel, filosofisch, breed geïnteresseerd, zeer gestructureerd, verantwoordelijk, avontuurlijk, een doorzetter, zeer sterk analytisch vermogen, intuïtief sterk, hoogsensitief, goed kunnen luisteren, het welzijn van de cliënt te allen tijde voorop stellen, buiten de kaders kunnen denken, fouten goed kunnen herkennen en oplossingsgericht werken.

 

De boom in het logo van Helder. staat voor groei. Ik geloof dat elke positieve interactie een beetje water en voeding is waardoor iemand groeit en op een gegeven moment zelf schaduw en beschutting aan anderen kan bieden. Daarvoor moet iemand eerst goed wortelen en stevig staan. Met Helder. wil ik dit soort groei bewerkstelligen bij degenen met wie ik werk.

 

Vanwege mijn visie om samen een positief verschil te maken in het leven van kinderen en jongeren sta ik ook zeer open voor samenwerking met andere zzp’ers of organisaties. Benader mij gerust hiervoor.

 

 

Referenties

 

Carmen van Haren, coördinator van het project 2tegen1zaamheid bij Buddy Netwerk Den Haag (zie de pagina ‘nieuws’ voor meer informatie):

 

“Vanuit Buddy Netwerk zochten we in de drukke periode een tijdelijke kracht die het project 2tegen1zaamheid zou helpen ondersteunen. In Laura vonden we een representatieve, snelle, slimme, empathische aanpakker. Ze is hartelijk, vrolijk, open en eerlijk gezegd ook zeer geestig. Doordat Laura in korte tijd haar plek innam en hierbij op een heldere manier met haar omgeving afstemde, ervoer ik dat ik erop kon vertrouwen dat het werk prima gedaan zou worden.”

 

Wim Haveman, directeur bij stichting B-challenged (zie de pagina ‘nieuws’ voor meer informatie):

 

“Voor ons project EventHands waren we op zoek naar iemand die een groep van ca 9 jongeren tussen de 17 en 26 jaar kon trainen om assistent festival coördinator of hulpcoach te worden, door middel van 8 interne trainingen. Laura heeft deze training met veel enthousiasme gegeven, waarbij ze een persoonlijke band met de jongeren heeft opgebouwd en hun persoonlijke ontwikkeling aandachtig heeft gevolgd en naar hen heeft teruggekoppeld. Tijdens de training heeft zij gezorgd voor de interactie- en reflectie-momenten die nodig waren voor de jongeren om het maximale uit de training te halen. Ook sloot haar manier van communiceren en contact leggen met de jongeren goed aan bij de stijl en sfeer binnen EventHands. Inmiddels zijn de jongeren enthousiast aan de slag gegaan in hun nieuwe functie.”