Diensten

 

Helder. biedt 2 diensten aan, namelijk:

 

  • Het opstellen van kwaliteitsmanagementsysteem, kwaliteitsbeleid, verbeteren van zorg en hulpverlening;
  • Persoonlijke coaching van jongeren, jongvolwassenen en ouders met opvoedvragen.

 

Het opstellen, verbeteren en uitvoeren van kwaliteitsbeleid

 

Heeft u een organisatie die hulp biedt aan kinderen, jongeren of jongvolwassenen? Dan biedt Helder. hulp bij het opstellen en/of verbeteren van uw kwaliteitsbeleid of kwaliteitsmanagementsysteem. Het beleid dat u voert heeft immers invloed op het gehele reilen en zeilen van uw bedrijf en daardoor op de resultaten voor uw cliënten en de tevredenheid van uw ketenpartners en opdrachtgevers. De voordelen van het inschakelen van Helder.:

 

  • Omdat Helder. werkt als orthopedagoog, voert Helder. het verbeterde beleid gelijktijdig bij u uit als orthopedagoog op de werkvloer. Beleid en praktijk worden hierdoor op elkaar afgestemd;
  • Helder. zorgt er daarnaast voor dat uw personeel met het verbeterde of nieuwe beleid uit de voeten kan. Bijvoorbeeld door presentaties en casuïstiekbesprekingen in de stijl van het nieuwe beleid;
  • Indien gewenst wordt het beleid opgesteld aan de hand van voor uw branche geldende normen (bijvoorbeeld HKZ of ISO normen);
  • Helder. formuleert het beleid op een duidelijke, uniforme manier en werkt uw beleid aan de hand van protocollen en checklisten uit tot op de werkvloer. In één grote jaarplanning staan alle beleidsacties voor het gehele jaar ingevuld, hierdoor kunt u niets vergeten.
  • Na de afrondingsfase kan Helder. indien gewenst periodiek (bijvoorbeeld jaarlijks) bij u terugkomen om het beleid te evalueren op proces- en resultaatniveau.

 

Het motto van Helder. is dat goed beleid de organisatie ondersteunt en soepel laat draaien, in plaats van overbelast en meer werk geeft. Doordat Helder. werkt als orthopedagoog weet Helder. wat er nodig is om uw doelgroep op een kwalitatief hoogwaardige manier te bedienen. Benieuwd of ik iets kan betekenen voor uw organisatie? Neem dan contact op.

 

Persoonlijke coaching

 

Ben jij een jongere of jongvolwassene en loop je vast in het vinden van balans in je leven in werk en relaties? Of loop je tegen jezelf aan op je school of opleiding? Voel je weinig energie, ervaar je boosheid, (faal)angst en/of (keuze)stress? Of bent u een ouder en heeft u opvoedvragen? Dan kan persoonlijke coaching een steuntje in de rug geven.

 

In meerdere sessies werk ik op een oplossingsgerichte manier aan het bereiken van de coachings doelen die in de intake worden gesteld. Oplossingsgericht wil zeggen dat de focus ligt op de oplossingen en het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om de gestelde doelen te bereiken. Meer weten over wat dit inhoudt? Neem dan contact op via de contactgegevens op deze website.